Oppland Kunstsenter


ANNGJERD RUSTAND

Bilder, tekst, bøker

21.01.-05.03.2023


Fotodokumentasjon


Foto: Øystein Thorvaldsen.


Utstillingstekst


Anngjerd Rustand (f. 1982 i Arendal) bor i Bergen. Hun er utdannet med en mastergrad fra Kunsthøgskolen i Bergen i 2010 og årsstudiet ved Skrivekunstakademiet i 2017-18. Hun gir ut egne og andres kunstnerbøker på forlaget Trippelpunkt, og er involvert i kunstnerboksenteret og risografiverkstedet Pamflett i Bergen.

Rustand viser nye malerier i Glasskuben. I foajéen viser hun bøker utgitt på forlaget Trippelpunkt, samt et utdrag fra den kommende diktsamlingen.

Mange av motivene – planter, dyr, mennesker, gjenstander og steder – bearbeides igjen og igjen i bilder og skrift, og betydningen forskyves og endrer seg etter sammenhengen. For tiden skriver Anngjerd en diktsamling som kretser rundt fødsel, død, arv og løsrivelse. Parallelt jobber hun med en serie malerier hvor natur, hverdagsliv og mytiske elementer flettes sammen i abstraherte, fargesterke komposisjoner. Flere av de samme plante- og dyreartene dukker opp både i tekst og i bilder; de to verdenene deler hus, hage, redskaper og familiemedlemmer. Men fra de felles motivene skiller tekst og bilder lag og forfølger sine egne tekstlige og visuelle logikker, til de ender opp som to ulike fortellinger.


Nettside: anngjerd.no / trippelpunkt.no


CV